שוק ההון שינויים טראמפ חוזר לבית הלבן מה צפוי לקרות?

שוק ההון שינויים

לאחר בחירות סוערות, דונלד טראמפ ניצח שוב ועומד לחזור לבית הלבן כנשיא ה-47 של ארה"ב. השוק מגיב להפתעה הזו עם עליות משמעותיות, אך השאלה המרכזית היא – מה צפוי לקרות בשנים הקרובות תחת הנהגתו? שוק ההון שינויים, במאמר זה נסקור את השפעת כהונתו הקודמת של טראמפ על שוק ההון, נבחן את המדיניות הכלכלית שלו, וננסה להבין מהן הציפיות של המשקיעים והשווקים מהקדנציה הנוכחית שלו.

מה קרה לשוק ההון במהלך כהונתו הראשונה של טראמפ?

כשטראמפ נבחר לראשונה ב-2016, שוק המניות האמריקאי הגיב בחיוב לניצחונו, מתוך ציפייה למדיניות כלכלית פרו-עסקית. הנה כמה מהצעדים המשמעותיים שהשפיעו על שוק ההון במהלך כהונתו הראשונה:

הפחתות מיסים לעסקים: אחת מהבטחות הבחירות המרכזיות של טראמפ הייתה להוריד את שיעור המס על עסקים. ב-2017, הוא אכן העביר רפורמת מס שהפחיתה את מס החברות מ-35% ל-21%. המהלך הזה העלה את רווחי החברות, ובכך תרם ישירות לעליית מחירי המניות. מדד ה-S&P 500 רשם עליות משמעותיות לאחר יישום הרפורמה.

צמצום רגולציה: טראמפ היה ידוע בגישתו הפחות מחמירה לרגולציות, במיוחד בתחומים כמו אנרגיה ותעשייה. במהלך כהונתו, הוא צמצם את הרגולציה הפדרלית על חברות רבות, מה שתרם לעלייה בערך המניות בתעשיות אלו, ובמיוחד בתעשיות המסורתיות כמו נפט, גז ופחם.

מלחמת הסחר עם סין: אחד הצעדים השנויים במחלוקת ביותר בתקופתו של טראמפ היה פתיחת מלחמת הסחר עם סין. טראמפ הטיל מכסים על יבוא מסין, מהלך שהגביר את המתח בין הכלכלות הגדולות בעולם. התגובה הראשונית בשווקים הייתה תנודתיות גבוהה, אך בסופו של דבר השוק הסתגל, וחברות מסוימות אף נהנו מהגנה מוגברת על תעשיות אמריקאיות.

מגיפת הקורונה: בשלהי כהונתו של טראמפ, השוק נאלץ להתמודד עם מגיפת הקורונה. למרות הנפילות החדות בתחילת המגפה, טראמפ דחף למדיניות של סיוע כלכלי ותמריצים ממשלתיים, כולל חבילת סיוע כלכלית רחבת היקף שהפכה את המגמה בשוק ההון. מדדי המניות חזרו לעלות לקראת סוף כהונתו, למרות המגפה.

שוק ההון שינויים מהן הציפיות כעת? איך שוק ההון עשוי להגיב לחזרתו של טראמפ?

בנאום, טראמפ מדגיש את מחויבותו לחיזוק הכלכלה האמריקאית באמצעות מדיניות של "אמריקה חזקה". הוא מדבר על חיזוק התעשיות האמריקאיות, החזרת משרות לארה"ב, וצמצום התלות בייבוא ממדינות זרות. טראמפ גם מתייחס לחשיבות של הגנה על תעשיות מקומיות ולהגברת העצמאות הכלכלית של ארה"ב.

מה המשמעות לשוק ההון?

מדיניות של "אמריקה חזקה" משדרת למשקיעים כוונה לתמוך בעסקים אמריקאים ולהשקיע בתשתיות ובתעשיות מסורתיות. זה עשוי להוביל לעליות במניות של חברות אמריקאיות בתחומים כמו תעשייה, אנרגיה וייצור, שעשויות ליהנות מהעדפה ממשלתית. מצד שני, חברות רב-לאומיות שתלויות בייבוא או בייצור מחוץ לארה"ב עשויות להתמודד עם אתגרים תחת מדיניות כזו.

המסר של טראמפ יכול לעורר אופטימיות בקרב משקיעים שמעוניינים בחיזוק כלכלת ארה"ב, וייתכן שנראה עליות במדדי המניות של החברות המקומיות כתוצאה מכך.

חזרתו של טראמפ לנשיאות יוצרת ציפיות מגוונות בקרב משקיעים. הנה כמה מהתחומים המרכזיים בהם עשויה להתרחש השפעה על השוק:

המשך הפחתת מיסים לעסקים

טראמפ צפוי להמשיך במדיניות של הפחתות מס, מתוך אמונה שזה יתרום לכלכלה ולשוק המניות. צעד כזה, אם יבוצע, יגדיל את הרווחיות של החברות ויוביל לעליות בשווקים, במיוחד במגזרים רווחיים כמו טכנולוגיה, בנקאות ותעשייה.

תמיכה בתעשיות האנרגיה המסורתית

טראמפ הביע בעבר תמיכה נחרצת בתעשיות הפחם, הנפט והגז, והתנגד לפעולות נרחבות במעבר לאנרגיות מתחדשות. צעדים בכיוון זה יכולים להוביל לעלייה בערכן של מניות בתחום האנרגיה המסורתית, אך עלולים ליצור חיכוך עם מדינות שתומכות במדיניות ירוקה יותר.

יחסי סחר עם סין והגנה על תעשיות אמריקאיות

ייתכן שטראמפ ינסה לשוב למדיניות תקיפה מול סין, ואולי אף להחריף את מלחמת הסחר. מדיניות כזו יכולה להוביל לתנודתיות בשוק, אך במקביל להוות יתרון לחברות אמריקאיות מסוימות שמעדיפות הפחתה בתחרות זולה מסין.

הגבלות על חברות טכנולוגיה גדולות

טראמפ לא היסס בעבר לבקר את ענקיות הטכנולוגיה, כמו פייסבוק, גוגל וטוויטר. ואף איים בצעדים רגולטוריים כלפיהן כדי לרסן את כוחן. אם הוא יחליט להגביל את השפעתן, זה עשוי ליצור תנודתיות במניות שלהן. ולהשפיע על מדד הנאסד"ק, שבו הן מהוות משקל כבד. עם זאת, טראמפ עשוי לשמור על קשר חיובי עם דמויות כמו אילון מאסק, שאותן הוא מעריך בשל חדשנותן והשפעתן על הכלכלה האמריקאית. קשר זה יכול להוביל לשיתוף פעולה בתחום הבינה המלאכותית, הסייבר ותשתיות אינטרנט לווייניות כמו Starlink, ולתמיכה בתחומים שחשובים למאסק. כך, ייתכן שטראמפ יקדם חדשנות לצד רגולציה ממוקדת יותר.

שוק ההון אילו סיכונים עשויים להופיע?

בעוד שחזרתו של טראמפ לבית הלבן מביאה עמה הזדמנויות רבות לשוק, ישנם גם סיכונים שיכולים להופיע:

חוסר יציבות גיאופוליטית: המדיניות התקיפה של טראמפ. במיוחד כלפי מדינות כמו סין ואיראן, יכולה ליצור מתח בינלאומי ולפגוע ביציבות השוק. כל עימות גיאופוליטי יכול להוביל לירידות חדות במניות. ולהשפיע על סקטורים מסוימים כמו תעשיית הנפט והגז. אם זאת, בהצהרתו הוא טען " שיעשה סוף למלחמות" ימים יגידו.

תנודתיות גבוהה בשווקים: טראמפ ידוע בסגנון תקשורת בלתי צפוי ובהתנהלותו במדיניות של "הלם והפתעה". הדבר יכול לגרום לתנודתיות גבוהה בשווקים, בעיקר כאשר הוא מכריז על צעדים חד צדדיים או מדיניות שנויה במחלוקת.

השפעה על הכלכלה העולמית: מדיניות "אמריקה תחילה" של טראמפ. עלולה להוביל לצעדים כלכליים לאומניים, שעשויים לפגוע בכלכלה העולמית. ירידה ביצוא וביבוא וצעדים נוספים להגנה על תעשיות אמריקאיות. יכולים להשפיע לרעה על חברות רב-לאומיות ועל יציבות הכלכלה הגלובלית.

האם השוק יחזור לשיאים תחת טראמפ?

השווקים הפיננסיים בדרך כלל נהנים מציפייה למדיניות כלכלית פרו-עסקית. ולכן חזרתו של טראמפ עשויה להביא לעליות בטווח הקצר. עם זאת, סגנונו הלא צפוי והסיכונים הגיאופוליטיים מציבים גם אתגרים למשקיעים. הכל תלוי במידת היציבות שטראמפ יצליח לשמור עליה. ובאיזו מידה מדיניותו תהיה מאוזנת ולא תיצור חיכוכים נוספים. כנסו למאמר מה קרה בשוק ההון יום אחרי הבחירות.

שוק ההון שינויים, עם כניסתו מחדש לתפקיד, המשקיעים יצטרכו לעקוב אחרי מדיניותו. ולבחון את ההשפעות על שוקי המניות. כמו תמיד, חשוב להישאר מעודכנים ולפעול באיפוק, במיוחד בתקופות של חוסר ודאות פוליטית וכלכלית.

הבהרה: המידע במאמר זה הוא לצורכי מידע בלבד ואינו מהווה ייעוץ השקעות. השקעה בשוק ההון כרוכה בסיכון ומחייבת הבנה והיכרות עם השוק.

רוצים להישאר מעודכנים בעולם שוק ההון והקריפטו? בקרו באתר שלנו ובבלוג כדי לקבל ניתוחים מעמיקים. עדכונים בזמן אמת, ותובנות על השפעות כלכליות, מגמות חדשות, וכל מה שצריך לדעת על השקעות. בין אם אתם מתעניינים בבורסות מסורתיות, שוק הקריפטו, או באירועים עולמיים שמעצבים את הכלכלה. כל המידע זמין לכם אצלנו!

אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *